Vanaf medio mei / juni starten wij met rijles geven in Oss

0643478853

een opfris rijles

Voor als U al een tijdje niet gereden heeft,  U  uw kennis en rijvaardigheid wil opfrissen,  bepaalde rijtaken beter onder de knie wil krijgen of dat u de nieuwe moderne hulpmidelen in Uw auto wil leren kennen.

Of U wilt weten of u nog mee kan in het verkeer .

dct car

Opfris rijles

Lang niet gereden

dct car

Moderne hulpmidelen

Hoe gebruiken?

dct car

Een Rijtest

Kan ik nog mee
in het verkeer?

Opfris rijles

Je hebt al een aantal jaren je rijbewijs en er zijn verschillende verkeersboorden bijgekomen, Het is drukker op de weg geworden en met de jaren zijn de auto’s ook steeds moderner geworden en zitten daar veel extra hulpmiddelen in ( wat ze ADAS noemen) om het rijden veiliger en makkelijker te maken.

Ik Begrijp het als je zegt wat moet ik met al die moderne dingen op mijn auto ik doe het al jaren zonder.
Dat zegt zijn vader ook,  maar bedenk dan ook dat het verkeer een stuk drukker is geworden  waardoor die hulpmiddelen ie op de moderne auto’s zitten een welkome aanvulling is,

En geloof mij maar als je er eenmaal met deze hulp middelen  heb gereden ben je er snel aangewend en maakt het her rijden een stuk makkelijker.

Vandaar dat wij opfris rijles geven om U thuis te brengen in deze hulpmiddelen.
Dit kan in onze auto die rijk bedeeld is met deze hulpmiddelen of in Uw eigen auto om dat u uw auto beter wil leren kennen.  

Een opfris rijles kan ook handig zijn als je bijvoorbeeld al jaren niet meer gereden heb en weer wil gaan rijden ook hier begeleiden we U weer de weg op en laten U weer zeker in het verkeer zijn

Of hebt al je rijbewijs misschien nog kort of iets langer maar met bepaalde dingen ben je nog onzeker in het verkeer misschien heb je een beetje schrik van de snelweg of rotondes je kan wij helpen je je om je weer zeker te voelen op de weg en we gaan met jou oefenen waar jij behoefte aan heb.

De prijs die we hiervoor rekenen is het nu geldende rijles tarief 

Kan ik nog wel mee in het verkeer?

Je kinderen of je omgeving  zegt tegen je van is het niet verstandig om te stoppen met auto rijden ?
maar je heb zelf het gevoel dat je nog prima rijd (of je twijfelt zelf ook wel ergens)
misschien is het dan verstandig om eens met een onafhankelijk persoon te gaan rijden die thuis is in het verkeer en je een objectieve advies geeft

Ook hiervoor kan je bij mij terecht we gaan samen een stukje rijden dit kan in onze auto of in Uw eigen auto waarna ik na de rit met U bespreek of er aandacht punten zijn en waarna ik een objectieve advies geef. Dit advies kan bijvoorbeeld zijn , U rijd prima maar als u Blijft rijden doe dat dan in gebieden die bekend voor U zijn.  Of ik zeg  rij niet in donker of mijd de snelweg, of ik geef eerlijk aan dat het toch beter is dat U stopt met auto rijden,  in mijn conclusie zal ik altijd een eerlijk antwoord geven en mij niet laten beïnvloeden door Uw omgeving / familie leden

Mijn advies / conclusie is altijd vrijblijvend en ik kan Uw rijbewijs niet afpakken.
na mijn advies is het Uw eigen verantwoording van wat U met dat advies doet ik kan U enkel een eerlijk advies geven over Uw rijgeschiktheid

Hoe gaat zoon advies rit in zijn werk en wat kost dat?

Z’n advies rit kost € 95,–

Ik kom naar Uw huis (of locatie die U wenst) we beginnen met een klein gesprekje
waarin ik U even iets beter leer kennen en waarin ik aangeef wat we deze rit gaan doen  
Hierna gaan we een stukje rijden en kijken we samen of U nog in het verkeer mee kan
aan het einde van de rit bespreken we de rit onder het genot van een bakje koffie/ thee
waarna ik mijn objectieve advies geef over de rit die we hebben gereden

Dit alles bij elkaar zal 1  a 2 uur tijd in beslag nemen

Wat is ADAS en wat doen deze hulpmiddelen ?

ADAS Rijhulpmiddelen: Verbeterde Veiligheid en Comfort op de Weg

Met de voortdurende vooruitgang in technologieën voor voertuigveiligheid worden automobilisten verwend met geavanceerde hulpmiddelen die het rijden veiliger en comfortabeler maken. Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) omvatten een reeks innovatieve rijhulpmiddelen die ontworpen zijn om de chauffeur te ondersteunen bij het navigeren op de weg en potentiële gevaren te verminderen. Hieronder volgt een overzicht van enkele essentiële ADAS-rijhulpmiddelen en hun functies:

 

  1. Adaptive Cruise Control (ACC)

Adaptive Cruise Control past automatisch de snelheid van het voertuig aan om een veilige afstand tot het voorliggende verkeer te behouden. Dit systeem gebruikt sensoren om de afstand te meten en kan indien nodig het voertuig vertragen of versnellen zonder tussenkomst van de bestuurder.

  1. Lane Departure Warning System (LDWS)

Het Lane Departure Warning System detecteert wanneer het voertuig onbedoeld van rijstrook dreigt te veranderen zonder richtingaanwijzers. Het geeft de bestuurder een waarschuwing, vaak in de vorm van een geluidssignaal of trillingen, om hen attent te maken op mogelijk gevaarlijke manoeuvres.

 

  1. Blind Spot Detection (BSD)

Blind Spot Detection maakt gebruik van sensoren om nabijgelegen voertuigen in de dode hoek van de bestuurder te detecteren. Wanneer een voertuig zich in de blinde vlek bevindt, wordt de bestuurder gewaarschuwd, waardoor het risico op ongevallen bij het wisselen van rijstrook wordt verminderd.

 

  1. Forward Collision Warning (FCW)

Het Forward Collision Warning-systeem detecteert potentiële frontale botsingen en waarschuwt de bestuurder om tijdig te remmen. Door gebruik te maken van radar- of camerasensoren, helpt FCW ongevallen te voorkomen door vroegtijdig de aandacht van de bestuurder te vestigen op dreigende gevaren.

 

  1. Automatic Emergency Braking (AEB)

Automatic Emergency Braking is een proactief systeem dat automatisch remt als het een dreigende botsing detecteert en de bestuurder niet snel genoeg reageert op de waarschuwingen. Dit helpt de ernst van botsingen te verminderen of zelfs te voorkomen.

ADAS-rijhulpmiddelen transformeren de rijervaring door het verhogen van de veiligheid en het comfort op de weg. Deze technologieën bieden niet alleen extra gemoedsrust voor bestuurders, maar dragen ook bij aan het verminderen van ongevallen en het verbeteren van de algehele verkeersveiligheid.

Wilt U weten welke van deze hulpmiddelen op uw auto zitten ?  en leren hoe ze werken ?

Wij kunnen U hier bij helpen met een opfris rijles